Når 2019-udgaven af den ultimative gaming-festival, DreamHack Summer, løber af stablen i Jönköping, Sverige, bliver det med den første udgave nogensinde af en topprofessionel FIFA-turnering, Nordic Masters, på programmet. Nordic Masters finder sted søndag den 16. juni 2019 og har deltagelse af de to bedste hold fra de svenske, danske og norske FIFA-ligaer, som skal kæmpe om titlen som det bedste nordiske FIFA-hold. Discovery Networks har købt rettighederne og sender turneringen i både Sverige, Danmark og Norge.

 

De nationale FIFA-ligaer i Norden er stormet succesfuldt frem og nu tilføjer DreamHack endnu et professionelt turneringslag til FIFA i regionen med FIFA-turneringen ’Nordic Masters – Powered by DreamHack’ i samarbejde med den svenske, danske og norske liga.

Nordic Masters byder på FIFA i verdensklasse, når den absolutte top af nordiske FIFA-stjerner møder hinanden i direkte duel i slaget om Norden og æren af at kunne kalde sig det bedste FIFA-hold regionen. Nordic Masters er en endagsturnering med deltagelse af i alt seks hold: guld- og sølvvindere fra hver af de tre Skandinaviske FIFA-ligaer: eAllsvenskan, eSuperliga og Altibox eSerien.

Turneringen bliver afholdt søndag den 16. juni 2019 i forbindelse med verdens største esports-festival DreamHack Summer 2019 i Jönköping, Sverige, og derved får de tusindvis af besøgende esports-fans mulighed for at opleve professionelt FIFA i særklasse, ligesom de mange fans kommer til at bridrage med en helt særlig stemning omkring Nordic Masters.

I september skabte DreamHack FIFA-ligaen eSuperliga i samarbejde med Divisionsforeningen og Discovery Networks Danmark og i februar blev også den svenske FIFA-liga eAllsvenskan i samarbejde med Svensk Elitfotboll og Discovery Networks Sverige præsenteret.

CEO i DremaHack, Marcus Lindmark, er imponeret over hvor langt disse partnerskaber har rykket FIFA som esport i Norden på så kort tid.

“Vi er utroligt stolte over allerede at kunne præsentere et nordisk FIFA produkt of turneringen som tillæg til de nationale ligaer. Efter at have oplevet den store succes, de tre FIFA-ligaer har nydt lokalt i Sverige, Danmark og Norge, virkede det for os som det åbenlys næste skridt også at skabe en turnering på tværs af de skandinaviske grænser. I Norden elsker vi at konkurrere i mod hinanden, og nu har vi så en turnering hvor formålet er netop at finde det bedste FIFA-hold i hele Skandinavien; et uofficielt Nordisk Mesterskab.”

Nordic Masters er skabt i samarbejde mellem DreamHack, Divisionsforeningen, Svensk Elitfotboll og Norsk Toppfotball.

Den danske FIFA-liga, eSuperliga, blev afgjort i april, hvor F.C. København kunne løfte mesterskabstrofæet, efter de slog de dobbelte klubverdensmestre i FIFA fra Brøndby IF foran 1500 stemningsfulde tilskuere i K.B. Hallen i København. De to klubber er derved som guld- og sølvvindere af eSuperliga kvalificerede til Nordic Masters. De vil blive matchet op mod guld- og sølvvinderne fra den svenske liga, eAllsvenskan og den norske liga, Altibox eSerien, som findes ved de to ligaers finalestævner henholdsvis den 25. maj og 26. maj 2019.

Discovery Networks har været hjem for alle skandinaviske FIFA-seere og -fans det sidste halve år, hvor både den danske, svenske og norske FIFA-liga med stor succes er blevet sendt på både lineært tv og på streamingtjenesten Dplay.

De skandinaviske FIFA-fans bliver nu forkælet med endnu mere FIFA i verdensklasse på TV og streaming, efter Discovery Networks har købt rettighederne til Nordic Masters og sender turneringen fra start til slut til alle svenske, danske og norske FIFA-fans og seere med lokale kommentatorer.  I Danmark kan hele turneringen ses direkte på Canal 9 og Dplay.

”Vi er meget glade for at have sikret os rettigheden til ‘Nordic Masters – Powered by Dreamhack’, som understreger den solide position, vi har opbygget indenfor esport med to succesfulde sæsoner af eSuperligaen. Det har i den grad givet et rygstød til den danske FIFA-scene og skabt nye fans, som vi er sikre på også vil glæde sig til at se stjernespillerne fra FCK og Brøndby IF konkurrere mod deres nordiske naboer i Nordic Masters – Powered by Dreamhack”, understreger sportsdirektør Anders Bay og fortsætter:

”I forhold til den traditionelle sportsdækning, er det et område, som for os og branchen, stadig er relativt nyt terræn, men som vi selvfølgelig indtager med den seriøsitet og professionalisme, som er kendetegnende for vores klassiske sportsdækning. Nordic Masters bliver ingen undtagelse, og vi glæder os til at trække endnu flere FIFA-glade seere til skærmen til en venskabelig nordisk nabokamp med virtuel bold i absolut verdensklasse”, afslutter han. 

Til Nordic Masters vil de seks hold bliver fordel i to grupper med tre hold i hver, hvor alle møder alle. Top 2 hold fra hver gruppe går videre til semifinalerne, hvorefter det hele afgøres i en Grand Final, hvor ikke alene æren om Skandinavien står på spil, men også præmiepuljen på 67.000 kroner, der går udelukkende til de samlede vindere af Nordic Masters.

Første kamp er programsat til at starte kl. 12.15, mens Grand Final forventes at starte ikke før 20.15. Alle gruppekampe og semifinaler spilles bedst af 2 (ude/hjemme) med reglen om udebanemål i tilfælde af samlet uafgjort. Finaled spilles bedst af 3 kampe. Alle kampe spilles udelukkende på PlayStation. Der spilles FUT (FIFA Ultimate Team).

 

OM NORDIC MASTERS – POWERED BY DREAMHACK:

  • DreamHack Summer finder sted i Elmia, Jönköping fra den 14.-17. Juni 2019.
  • Præmiepuljen er på 67.000 DKK. Hele præmiesummen går til den samlede vinder af turneringen.
  • Streaming og tv-udsendelse fra turneringen starter kl. 12.00 og forventes slut cirka kl. 22.00.
  • Billetter til DremHack Summer 2019 kan findes på dreamhack.com/summer
  • For mere løbende information omkring kvalificerede hold, kampprogram, o.lign. følg da løbende med på:

 

Sverige
www.eAllsvenskan.gg
eAllsvenskan Instagram
eAllsvenskan Twitter

Danmark
www.eSuperliga.dk
eSuperliga Facebook
eSuperliga Instagram

Norge
www.eSerien.no
Altibox eSerien Instagram
Altibox eSerien Twitter

DreamHack Summer 2019
www.dreamhack.com/summer
Twitter

 

OM DREAMHACK

DreamHack fokuserer på underholdning til den digitale generation. Grundlagt i 1994 som et LAN-partet, men over de seneste 20 år er DreamHack vokset til et global fænomen inden for digitale festivaler for unge, afholdt både i Europa og Nordamerika. DreamHacks festivaler byder på adskillelige esports-turneringer, livemusik, udstillinger, kreative konkurrencer, LAN-parties, cosplay og meget mere. DreamHack startede som en græsrodsbevægelse og fortsætter med at være en af de største globale producenter af esports-indhold. Millioner af seere kigger forbi fra hele verden og at se DreamHacks esports-udsendelser hvert eneste år. DreamHack-events bød i 2018 velkommen ttil over 310.000 besøgende.

Find mere information på dreamhack.com. DreamHack er en del af det førende internationale digitale underholdningsselskab MTG. Find mere information på mtg.com.