Der var spænding til det sidste, da det i går aftes blev afgjort hvilke otte klubber, der skulle med i eSuperliga Sæson 2 Finals i K.B. Hallen. Hobro og Vendsyssel sneg sig akkurat med, mens, FC København, FC Helsingør og de forsvarende mestre fra Brøndby må tage favoritværdigheden på sig til stævnet, der afvikles den 17. april i K.B. Hallen og kan ses på dplay og Canal 9.

 

Der er lagt op til endnu en forrygende omgang FIFA 19 i verdensklasse – og i verdensklasseomgivelser – når i eSuperliga Sæson 2 Finals bliver spillet i K.B. Hallen onsdag den 17. april.

I aftes blev de sidste kampe afviklet i grundspillet, og det betyder, at otte hold nu er klar til kæmpe om titlen som vinder af 2. Sæson af eSuperligaen.

FC København vandt grundspillet, ikke mindst takket være Marcus ”Marcuzo” Jørgensen, som blev topscorer med imponerende 62 mål. FC Helsingør, med stjernen Fatih ”FifaÜstun” Üstun på holdet, blev nummer to.

Derudover er de forsvarende mestre fra Brøndby også klar til eSuperliga Sæson 2 Finals sammen med Randers FC, Esbjerg, Vejle, Vendsyssel og Hobro.

Som vinder af grundspillet fik FC København lov til først at vælge sin modstander i kvartfinalen, og her valgte man at møde Hobro. Derefter valgte FC Helsingør at møde Vendsyssel, Brøndby udså sig Esbjerg som sin modstander, mens den sidste kvartfinale står mellem Randers FC og Vejle. Alle kampe spilles som bedst-af-to, mens finalen er bedst-af-tre kampe.

– Grundspillet har endnu engang vist, hvorfor Danmark er en af de bedste FIFA nationer i verden. Topklasse-FIFA uge efter uge, hvor flere hold har haft perioder, hvor de virkede uovervindelige. Finals var efter sidste års succes i Forum en ting, som holdene bare VILLE med til. Nu er der styr på deltagerne, og vi kan se frem til et brag af et event, lyder det fra FIFA-ekspert hos Canal 9 og dplay, Jacob Nørmark Hansen, som ikke er bange for at udpege favoritterne.

– De største favoritter må være FCK med deres dreamteam, men også sidste års sidste års vinder Brøndby og FC Helsingør kan løbe med titlen og de mange penge, siger Jacob Nørmark Hansen og hentyder til den samlede præmiesum på 365.000 kroner, hvoraf 180.000 går til vinderholdet.

Hos Discovery Networks glæder man sig til endnu en gang at kunne vise Danmark, at FIFA som esport i den grad er på vej frem.

– Sidste år havde vi et brag af et finaleshow i Forum i København. I år fylder vi K.B. Hallen, og det bliver helt sikkert lige så spektakulært. Flere af spillerne har fortalt, at sidste års show var det største, de havde prøvet som FIFA-spillere. Vi satser på at spillerne, publikum i salen og seerne hjemme i stuerne igen får underholdning, spænding og drama i særklasse, når eSuperliga Sæson 2 Finals samler og fejrer hele det danske FIFA-miljø, siger Anders Antonsen, Nordisk sportsdirektør hos Discovery.

Samarbejdspartneren DreamHack, som arrangerer eSuperligaen, ser også frem til finalestævnet. Og så er den svenskejede virksomhed helt generelt ekstremt imponeret over, hvad dansk FIFA har at byde på.

Den danske FIFA-scene er generelt en af de mest konkurrencedygtige i hele verden og de otte kvalificerede klubber er repræsenteret af mange spillere i høj international klasse, så vi forventer ganske enkelt, at der kommer til at udspille sig verdensklasse-FIFA til eSuperliga Sæson 2 Finals. Dét fortjener naturligvis en passende ramme og med finale-eventet i K.B. Hallen, sætter vi endnu engang barren højt, når vinderen af eSuperliga Sæson 2 skal findes til et af de mest ambitiøse FIFA-events, der nogensinde er blevet afholdt og som ligger på niveau med andre store esport-events, siger Marcus Lindmark, CEO for Dreamhack.

Hos Divisionsforeningen, er der også begejstring for endnu et eSuperliga slutspil:

– De danske FIFA-fans har med sæson to igen fået et brag af en eSuperliga med intense kampe. Superligaklubbernes spillere leverer gameplay på et højt professionelt niveau, som har sat sig i de mange fans bevidsthed. Sidste års finaleevent, der endte med at blive det største FIFA event som nogensinde er afholdt, havde alt hvad et slutspil skal indeholde – spænding til det sidste, og jublende fans. Det håber vi på sker igen i år, udtaler Claus Thomsen, direktør for Divisionsforeningen.

 

Om finalestævnet i KB Hallen

 • eSuperliga Sæson 2 Finals bliver afviklet onsdag den 17. april 2019. Dørene åbner kl. 12:30 og arrangementet slutter kl. 22:00.
 • Billetter til finaleshowet koster ml. 150 – 300 kr. + gebyr og kan købes på billetlugen.dk..
 • Til finalestævnet er der sikret masser af god FIFA – i alt 4 kvartfinaler, 2 semifinaler og én grand final.
 • De otte klubber i slutspillet spiller om en samlet præmiepulje på 365.000 – heraf går 180.000 kroner til vinderen.
 • Der dystes i EA SPORTS FIFA 19 Ultimate Team og turneringen er en del af The Official League Qualifying events i EA SPORTS FIFA 19 Global Series.
 • eSuperliga Sæson 2 Finals kan ses på dplay og Canal 9

 

Kampprogram

 • Kvartfinale 1: 13.15 Brøndby IF – Esbjerg fB
 • Kvartfinale 2: 14.15 FC Helsingør – Vendsyssel FF
 • Kvartfinale 3: 15.15 FC København – Hobro
 • Kvartfinale 4: 16.15 Randers FC – Vejle B
 • Semifinale 1: 17.30 Vinder kvartfinale 1 vs. Vinder kvartfinale 2
 • Semifinale 2: 18.30 Vinder kvartfinale 3 vs. Vinder kvartfinale 4
 • Grand final: 20.00 Vinder semifinale 1 vs. Vinder semifinale 2

 

 

Luk menu