VAR Opsamling
Hvornår?
Tilskuer- oplevelsen
Videoer om VAR
Q&A
Ordbog
 

 

Meddelelse: Vedrørende situation i kampen Brøndby IF - Lyngby BK mandag aften d. 30/11-2020

Vi kan konstatere, at der foregår en del debat om gårsdagens 2-0 scoring til Brøndby. Denne debat er bl.a. opstået, da TV desværre sætter en forkert placeret streg/linje på deres livetransmission. Dette har fået flere til at tvivle på dommernes afgørelse, som efterfølgende blev bakket op af VAR. Derfor har vi valgt at offentliggøre billedet fra VAR med den korrekte streg. Og ja, det viser at Uhre er offside med 28 millimeter. Men det er besluttet, i fællesskab med klubberne, at der kun skal laves en intervention (omstødelse af dommerens kendelse), hvis det er en clear & obvious/klar & åbenlys fejl, da vi i Danmark ikke ønsker Premier League-tilstande.

 

 

Introduktion til VAR

Fra sæsonen 2020/2021 bliver VAR implementeret som et redskab til dommerne i 3F Superligaen. Det blev besluttet af DBU og Divisionsforeningen i juni 2019.

For at kunne implementere VAR bedst muligt har DBU og Divisionsforeningen indsamlet erfaringer fra andre ligaer og derefter skræddersyet VAR til 3F Superligaen, så dommerne kan komme frem til flest korrekte kendelser med færrest mulige afbrydelser.

Formålet med VAR i 3F Superligaen er at højne dommerniveauet, udrydde kampafgørende fejl samt gøre dommerne fortrolige med et redskab, der også gør sig gældende på den internationale scene. Dermed kan de danske dommere følge den internationale udvikling, hvor VAR blandt andet er blevet implementeret i slutrunder og UEFA Champions League.